Portret Wojtek

Wojtek was 2 jaar oud toen hij met zijn ouders vanuit Polen naar Nederland kwam. Nu is hij met zijn 17 jaar het jongste talent van Nelis. Hij doet de opleiding ‘Servicemedewerker gebouwen’ op het ROC Mondriaan, waarin hij wordt opgeleid tot timmerman, loodgieter of elektricien. Wojtek is een ongemotiveerde, maar slimme jongen. Als deelnemer van Project Talent krijgt hij de ruimte om te ontdekken wat hij wél leuk vindt.

 

Niet meer vergeten

Wojtek’s grootste voorbeelden zijn z’n ouders. Zijn vader is succesvol in zijn werk, iets wat Wojtek ook graag wil zijn. Waarom ziet hij zijn moeder als voorbeeld? Omdat het zijn moeder is. Wojtek werd een paar keer opgepakt, hij deed domme, onnodige dingen. Dat hij zijn moeder daarmee teleurstelt, vindt hij het allermoeilijkst. Door zijn deelname aan Project Talent wil hij dit veranderen: “Dat papiertje is puur om mijn moeder blij te maken.”

 

 

 

 

Ervaring opdoen bij Nelis

Tijdens zijn stageperiode bij YASK Facility wordt Wojtek begeleid door Junior. Hij werkte eerst zelf ook als werknemer bij dit YASK Facility, maar is doorgegroeid tot leermeester. Wojtek loopt daar nu stage om te leren wat een conciërge allemaal moet doen en kunnen. Via YASK Facility voert hij werkzaamheden uit bij Parnassia, Houtwijk, Vrederust en verschillende verslavingsklinieken. “Ik vind het wel echt leuk, chill, ik kan een wc ontstoppen en dingen repareren als ze stuk zijn.” Wojtek onderhoudt gebouwen, maar hij wil nog meer ervaring opdoen. De motivatie om daarvoor te willen werken moet vooralsnog van uit coach Jaap komen: “Hij motiveert me en let erop dat ik op tijd mijn bed uit kom. Als hij mij niet zo vaak zou bellen, zou ik niet komen.”

 

Financiële vrijheid

Op de vraag of hij ergens van droomt reageert Wojtek stellig: “Nee.” Hij gaat verzitten en kijkt naar buiten. Uiteindelijk zegt hij: “Ik droom van financiële vrijheid. Ik kan hier gaan werken en daarmee geld verdienen. Ik wil veel geld verdienen.” Wojtek was gameverslaafd, maar dat maakte hem handig met computers. Hij wil later investeren in crypto, ondanks de gevaren waarvoor JayJay Boske hem waarschuwde tijdens de lesdag ondernemerschap. Lees hier meer over die lesdag.