Portret Michael

Problemen met justitie, een paar keer vastzitten… Michael (25) maakte al veel mee in zijn leven. Als hij de tijd kon terugdraaien, had hij dat zeker gedaan. Maar Michael beterde zijn leven en zet nu zijn zinnen op een eigen glazenwassersbedrijf. Met zijn motto ‘Droom niet, leef je droom’ wil hij zijn doel behalen. Nelis helpt hem stap voor stap, met Project Talent. 

Ik weet het al

Al die lesdagen om te kijken wat bij hem past heeft Michael niet nodig. Hij wil lekker buiten werken, glazenwassen, zijn eigen ding doen. Thuiszitten is niks voor hem. Hij kan goed samenwerken met zijn leermeester Erik. Een harde werker met een grof randje. Michael leerde hoe je met een hoogwerker moet werken, maar Project Talent is voor hem niets meer dan een tussenstop. 

Werken met muziek

De hele dag eten en werken, én een muziekje aan; zo zien Michael’s beste dagen eruit. Muziek bepaalt al vanaf jongs af aan zijn mood, hij is er graag mee bezig. Michael was pas 17 jaar toen hij voor de lol draaide op feestjes. Nog steeds draait hij af en toe op bruiloften of studenten- en bedrijfsfeestjes. “Inmiddels heb ik eigen lichten en rookmachines, het is een beetje doorgeslagen.”

 

Vrije tijd

Als Michael niet glazen wast of muziek maakt, traint hij met de hond. Hij gaat graag jagen met zijn hond en hele familie. Hij vindt rust tijdens het jagen, maar dat is ook wel eens anders: “Ik kan heel agressief overkomen. Ik kom soms vals uit de hoek. Dat is mijn karakter en dat accepteer ik.” Michael weet wat hij wil bereiken en is bereid hard te werken, maar hij kijkt tegen niemand op. “Het interesseert mij ook niet of je arm of steenrijk bent. Iedereen is voor mij hetzelfde.”