Portret Roy

Naam: Roy

Bijnaam: Gewoon Roy

Leeftijd: 45

Roy weet wat het is om een ‘kutjeugd’ te hebben, maar voor hem is dat nu verleden tijd. Hij heeft 15 jaar als glazenwasser gewerkt bij Popken Schoonmaakorganisatie. Toen dat bedrijf failliet ging, leefde Roy van een uitkering. Zijn eigen pad is er een met veel hobbels en bochten, nu helpt hij jongeren het rechte pad weer te vinden. Hij werkte zich uit de shit door zijn motivatie “wat een ander kan, kan ik ook.” Sinds 3,5 jaar is hij leermeester bij Nelis.

“Ik heb mijn huis en mijn gezin, dus in principe ben ik al miljonair”

 

Leermeester Roy

Roy komt makkelijk in contact met zijn talenten, hij voelt ze goed aan omdat hijzelf ook strugglede met het leven. Hij werkte zich ‘de klere’, het rechte pad was een tijdje nergens te bekennen en op zijn 21e werd hij ziek. Roy kreeg kanker en de grond zakte onder zijn voeten vandaan. Hij vindt het leuk dat hij nu jong talent naar het rechte pad leidt, maar hij is ook eerlijk: “Ik geef altijd 200%, maar als ik de staatsloterij zou winnen, dan stop ik gelijk.” In ieder geval met het zware werk, maar misschien dat hij wel op een andere manier bij Nelis betrokken wil blijven.

Roy buiten Nelis

Doordeweeks werkt Roy hard, maar bij Nelis geldt: hard werken = hard chillen. Roy doet dat het liefst in de natuur, langs de waterkant. Hij is graag buiten: aan het vissen of vogels kijken, dat geeft hem rust. “Als ik de hele week hard gewerkt hebt, en ik zit lekker langs de waterkant, dan valt alle last van me af en voel ik me even lekker leeg. Het enige wat je hoeft te doen is rustig zitten.”

 

“Als ik lekker langs de waterkant zit, dan valt alle last van me af”

 

Soepel dagje

Negen van de tien keer voelt Roy zich goed. Hij leert snel, pakt snel dingen op. Schilder, stukadoor; hij zou zo een carrièreswitch kunnen maken. Als hij iets totaal anders zou doen, zou hij de zorg in gaan. Roy heeft altijd al in de zorg willen werken om mensen te helpen, maar tot nu toe lukte dat nog niet. Als hij ouder is hoopt hij in tehuizen te gaan werken

Hij wil laten zien dat je niet alle struggles die hij heeft meegemaakt, door hoeft te maken. Maar spijt heeft hij niet. “Alles wat ik heb meegemaakt, heeft me gevormd tot wie ik nu ben.”

Naast zijn droom om later in de zorg te werken, heeft Roy geen andere dromen meer. Hij maakt heel duidelijk waarom niet: “In principe ben ik al miljonair. Ik heb mijn huis, ik heb mijn gezin, dan ben je toch miljonair? Daar hoef je geen geld voor te hebben toch?”