Portret Patryk

Een docent op school liet Patryk een nieuw Nelisproject zien: Project Talent. Nelis integreert het oude glazenwasser- en schoonmaaktraject in een gevarieerd opleidingstraject met diverse uitstroommogelijkheden. Vier weken geleden liep hij bij ons binnen. Nu kan Patryk zelf uitzoeken wat hij écht leuk vindt.

Thuis op de bank

Patryk zat voorheen vaak thuis op de bank. Hij had geen geld, niets. Project Talent biedt hem een kans en perspectief op een goede baan. Via Praktijkschool de Einder kwam Patryk bij Nelis terecht. Zijn meester liet zien dat Nelis ging starten met een nieuw project. Patryk vond het meteen interessant en greep deze kans met beide handen aan. 

Project Talent

Utrecht, Rotterdam, Alkmaar… Patryk heeft hier in korte tijd een kijkje gekregen in de facilitaire branche. Hij liep met verschillende leermeesters mee en ontdekte allerlei disciplines. Met veel aandacht en een beetje humor werd hij door het traject geleid. Het leukste vak volgens Patryk? Glazenwassen. “Ik had nooit eerder glazen gewassen. In het begin was het best moeilijk, maar je krijgt het snel onder de knie en kan de hele dag lekker bezig zijn.”

“Je krijgt het snel onder de knie en kan de hele dag lekker bezig zijn”

 

Nelisdromen

Patryk heeft begeleiding nodig, maar hij heeft vertrouwen dat hij een goede glazenwasser wordt. Hij voelt zich thuis bij Nelis en de glazenwassers. “Mijn dag is beter als ik bij Nelis ben. Als ik hier kon slapen, sliep ik hier.” Patryk heeft de ruimte om groot te dromen: ooit rijdt hij rond in een Lamborghini en runt hij zijn eigen glazenwassersbedrijf.