Portret JJ

Naam: JJ

Bijnaam: (Gewoon) JJ

Leeftijd: 21 jaar

 

JJ, een 21- jarige jongen die houdt van voetballen, dansen en zingen. Zoon van een vader die veel thuis zat. JJ maakte in zijn leven ongeveer 9 rechtszaken mee en woonde jarenlang in een tehuis. Totdat hij 8 jaar geleden weer bij zijn vader in Den Haag ging wonen. Nu is hij huismeester én schoonmaker van het ROC Mondriaan in Den Haag. Een echt Nelistalent. Zijn levensmotto? 

“Hoe meer klappen je krijgt in het leven, des te sterker je terugkomt”
Loopbaan

JJ begon bij Nelis met glazenwassen, maar dat bleek niet zijn ding. Hij kwam vast te zitten op vier hoog in een gondel, een kleine hoogwerker. Voor een jongen met hoogtevrees toch niet echt lekker. Voordat JJ bij Nelis terecht kwam, liep hij vijf jaar lang mee met een ervaren conciërge van het Speciaal Basisonderwijs. De rol als conciërge (aka huismeester) op het ROC is daarom appeltje eitje en bevalt hem nog altijd goed: “Ik houd van dingen herstellen, repareren en weer doorgaan.” In de toekomst wil JJ een baan in de techniek: hard werken in een sociale omgeving, en dan graag met beide benen op de grond. 

“Ik houd van dingen herstellen, repareren en weer doorgaan.”

 

JJ bij Nelis

Nu is JJ als Nelistalent aan de slag het ROC, maar gelukkig heeft hij nog regelmatig contact met Jaap (coach bij Nelis). Hij komt langs óf Jaap gaat bij hem langs voor een bakkie: “Ik vind het fijn dat je gewoon naar hem toe kan. Ik hecht veel waarde aan vertrouwen.” Het contact en de begeleidende gesprekken geven hem het vertrouwen dat hij nodig heeft.

 

Iedere dag dansen

Dingen doen die je niet leuk vindt, hoort bij het werk volgens JJ. Gelukkig focust hij naast het werk vooral op dingen doen waar hij plezier uit haalt en energie van krijgt. JJ voetbalt twee keer in de week, op zaterdag trekt hij baantjes in het zwembad. Als kind zong hij in een kinderkoor en op zijn 19e begon hij met zangles. Nu danst hij vooral. Als baby in de box hoorde hij al de muziek van Michael Jackson, thuis voor de tv spiegelde hij zijn moves. JJ danst alleen waar niemand hem ziet, maar de grote glimlach die verschijnt als hij erover vertelt valt niet te verbergen. “Ik dans bijna iedere dag, omdat ik dat leuk vind.” 

De stille jongen van vroeger, kletst nu iedereens oren van de kop en is hard op weg naar zijn droombaan in de techniek.