Portret Dennis

Vroeger woonde Dennis een tijdje bij zijn opa en oma in Bulgarije. Zijn ouders gingen naar Nederland om te werken en te sparen voor een huis. In 2012 volgden Dennis en zijn broer hun ouders, samen kwamen ze naar Nederland. Hij ging elke dag naar school en kreeg zo in één jaar de Nederlandse taal onder de knie. Tien jaar later, 14 februari 2022, was Dennis’ eerste proefdag bij Nelis. 

Hele week zemen

Toen Dennis naar Nederland kwam, ging hij bij het bedrijf van zijn oom ramen zemen. Doordeweeks ging hij naar Praktijkschool de Einder, maar op zaterdag had hij niks te doen. Tot zijn oom vroeg om hem in het weekend te helpen. Op school leerde Dennis eerst alleen met de hand te zemen, later mocht hij de ladder op en leerde hij tuckeren. Dennis liep stage bij het glazenwassersbedrijf van zijn oom en bleef daarna nog drie jaar hangen om zijn oom te helpen. Maar Dennis wilde toch iets anders doen: grotere gebouwen zemen en meer mensen leren kennen. Hij ging langs grote bedrijven, maar kon helaas nergens aan de slag.

Goed contact en een contract

Uiteindelijk kwam Dennis via Frederiek, Chef Talent en Groei, bij Nelis terecht. Frederiek had al een tijdje contact met de Einder, zijn vroegere praktijkschool. Dennis mocht proefdagen bij Nelis draaien: de eerste dag verzorgde hij zonnepaneelreiniging in Almere. Zijn begeleider zei meteen: “Deze jongen moeten we houden.” Op zijn tweede dag ging Dennis mee om ramen van een school te wassen. Als mensen aan hem vroegen hoe zijn dag was geweest zei Dennis: “Top. Ik geniet van dit werk, ik zie mijn collega’s als mijn grote broers en ik mag op leuke plekken werken.” Een paar dagen later tekende hij zijn contract en kon hij echt beginnen. Nu werkt hij vooral in Utrecht, Amsterdam en Almere.

 

“Ik geniet van dit werk”
Nelis bingokaart

Het VCA-certificaat, hoogwerker- en glazenwassers diploma: Dennis haalde het allemaal. Nu is hij bezig met de leermeesteropleiding en hij volgt rijlessen. In februari rijdt hij af en later hoopt hij in zijn eigen Nelisbusje te mogen rijden. Nelis leerde Dennis respect te hebben voor de mensen om hem heen, hij kreeg tips om zijn houding en gedrag aan te passen. Hij leert zelfstandig te werken en krijgt steeds meer verantwoordelijkheid. Dennis helpt nieuwe glazenwassers, dit is onderdeel van zijn opleiding. Als zij dan het einde van de dag een klein beetje kunnen zemen, krijgt Dennis complimenten van zijn begeleider. 

Dennis’ grootste droom is om een glazenwassersbedrijf te runnen. “Eigenlijk zou ik een bedrijf als Nelis willen hebben, maar ik moet nog veel leren.” Met de begeleiding van Nelis en steun van zijn familie gaat Dennis zijn droom achterna. “Familie staat altijd op nummer één. Met familie kan je rijk worden, niet met geld.”