Randall droomt van designen

Ons designtalent in de dop!

Dit is Randall, ons zeemtalent. Nu kwamen we erachter dat hij nog een ander talent en bijbehorende droom heeft… Dat kunnen we natuurlijk niet links laten liggen. Bij Nelis geloven we dat je je dromen moet waarmaken. Niemand had een poster boven zijn bed hangen van een glazenwasser. That’s okay! Maak kennis met onze Randall.

 

Waar kom je vandaan en hoe ben je bij Nelis terecht gekomen?

“Ik kom oorspronkelijk uit Bonaire. Daar leefde ik met mijn gezin op het platteland met veel dieren zoals kippen en paarden. Later ben ik samen met mijn broer naar Nederland gekomen. De stad was erg wennen. Later zou ik, als het kan, liever weer naar het platteland gaan, maar niet met zoveel dieren meer.

Ik heb het moeilijk gehad in Nederland. Daar spreek ik liever niet over in detail. Gelukkig heb ik mezelf nu aardig op de rit en wil ik heel hard werken voor een goede toekomst. Daar krijg ik gelukkig hulp bij. Ik ben dan ook door mijn begeleider gevraagd mee te doen met een project van Nelis. Hier heb ik de kans gekregen te leren glazenwassen met Erik als leermeester. Zo zie ik hem eigenlijk niet. Ik zie hem als een collega. Voordat ik bij Nelis terecht ben gekomen had ik dagbesteding bij een manege en werkte ik bij HaagWonen. Daar deed ik twee jaar lang de tuintjes. Ik ben blij met de kans bij Nelis, ik wilde graag meer uitdaging en iets nieuws doen.”

Wil je wat vertellen over je droom/ambitie voor designen?

“Begrijp me niet verkeerd, ik heb het als glazenwasser bij Nelis steeds meer naar mijn zin. Toch zie ik me in de toekomst graag designen. Dat is mijn hobby. Een combinatie met glazenwassen lijkt me dan fijn. Ik wil ook in beweging zijn. In ieder geval niet hele dagen achter een bureau.

In mijn vrije tijd ben ik heel creatief. Soms word ik wakker als ik niet kan slapen en dan ga ik designen. Ik vind het leuk om van ‘niets’ iets te maken. Dan kan je denken aan het designen van shirts, stickers en posters. Via Instagram krijg ik ook wel eens aanvragen om covers (albums van artiesten) helemaal vorm te geven. Eerst vroeg ik dit zelf aan mensen via Instagram, gewoon door ze een berichtje te sturen. Nu komen mensen vanuit zichzelf soms via via bij me terecht. Echt leuk. Mijn grootste droom is om een eigen kledingmerk te hebben en dus ook zelf alles te ontwerpen.”

Gelukkig heeft Randall zijn dromen en ambities met ons gedeeld en kunnen we daar met behulp van partners iets in betekenen zijn we samen aan de slag gegaan. Om zijn design en marketing skills verder te ontwikkelen en websites te bouwen, posters designen, Instagram pagina’s beheren én creatief vullen heb je namelijk iets nodig… een laptop. Via onze partner Everyday Heroes heeft Randall een fantastische laptop gekregen. Niet een tweedehandsje of een burgertje van de Mac, nee… Een kersverse Macbook waar hij al zijn designprogramma’s op kwijt kan. Daar zijn de rest van de kantoormedewerkers van Nelis erg jaloers op.Met zijn laptop onder zijn arm is Randall ook nog een halve dag bij branding bureau Studio Piraat geweest, waar hij een middag mocht meekijken. Overspoeld met informatie en creativiteit is hij thuis met opdrachten aan de slag gegaan. To be continued…

Hoe is het bevallen voor Studio Piraat? “Het was heel leuk Randall te ontmoeten! Hij was heel aardig, lief en enthousiast. We zijn belaagd met hele goede vragen.”, aldus Jeen Budding van Studio Piraat. Dat maakt ons dan weer trots.

Hoe bevalt je nieuwe laptop?

“Heel erg goed. Ik vind het super leuk! Het is een goede laptop waar ik ook de mogelijkheid op heb wat mooie designprogramma’s op te installeren. Dat motiveert me heel erg. Ik ben dankbaar dat ik met deze laptop de mogelijkheid krijg mijn hobby uit te voeren en mijn dromen waar kan maken. Bedankt daarvoor.”

Hoe was je workshop bij Studio Piraat?

“Heel interessant. Eerst kreeg ik een presentatie over branding. Er werd uitgelegd hoe je een huisstijl van een merk kunt creëren. Het is veel meer dan een logo, lettertype en kleuren. Je kan het omschrijven als de visuele cultuur van een bedrijf. En die moet uiteraard geheel aansluiten op de bedrijfscultuur. Ik wist er al wel het één en ander over, omdat ik er regelmatig over lees. Maar het blijft fijn om nieuwe dingen te leren. Na de presentatie en bij een aantal collega’s mee te hebben gekeken kreeg ik nog een leuke opdracht.”

Vergeet nooit waar je diep van binnen van droomt!

#nelis #lapdance #laptop #daktop #tweedehands  #nieuw #nietzemenmaargamen #macbook #macdonalds #randallornothing #randall #socialreturn #sociaalondernemen #altijdblijvendromen #nelis #sinds1918 #designtalent #indedop

Samen met ons dromen van talenten waarmaken? Graag! Contact Frederiek via frederiek@nelis.company of 06-51580432