Stap voor stap talenten ontwikkelen

Bij Stichting Meion gaat het ‘rugzakje’ af

Karim is jongerenwerker geweest bij Stichting Meion. Meion staat voor Mens In Ontwikkeling. Van talentontwikkeling tot rolmodellen projecten naar klusteams… Hij laat nooit kansen liggen. Zijn voornaamste doel is voortijdig schooluitval te voorkomen, dit doet hij door jongeren te helpen hun carrières te versterken. Hij benadrukt daarom graag hun talenten, leert hen zelfkritisch te zijn, neemt belemmeringen weg en helpt hen om te gaan met verleidingen.

 

De jongeren komen vaak via Buurtkamer de Luyk bij Stichting Meion terecht, maar ook via de fietsenwinkel om de hoek weten jongeren de stichting te vinden. Meion gaat het liefst zelf op pad: “We plukken de jongeren zelf van de straat, om echt met ze in contact te komen. Ik moet ze echt motiveren want veel jongeren, niet allemaal, hebben toch een rugzakje.” Bij Meion gaat dat rugzakje af en kunnen jongeren hun talenten inzetten door gewoon aan de slag te gaan. Laatst ging Karim met jongeren bloembakken vullen voor de deur. Hij snapt ook wel dat dat niet ieders droom is, maar hij is ervan overtuigd dat het ze wel verder helpt. “Twee jongens gaven aan: dit wil ik later niet doen, dus ik ga beter mijn best doen op school.” 

 

Nieuwe truien en schoenen voor het klusteam

Nelis doneert 10 paar schoenen en een doos vol truien aan Meion. De jongeren van het klusteam gaan de items dragen tijdens het klussen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van talent én de wens van Karim om Stichting Meion goed achter te laten. Karim gaat zelf een nieuwe uitdaging aan: hij is een detacheringsbureau gestart. “De komende maanden staan in het teken van de zoektocht naar nieuwe leermeesters, die een echte klik hebben met jongeren.” Hij wil het klusteam uitbreiden en professionaliseren. De talenten gaan niet meer alleen in Moerwijk werken, maar door heel Den Haag.