Sleutelen Met Jongeren ontvangt 20 paar werkschoenen

Nelis kreeg vorig jaar een partij schoenen om uit te delen aan initiatieven die hard werken aan de toekomst van nieuw talent. Later meer over deze nieuwe samenwerking! Als verlaat kerstcadeautje gaf Nelis deze week 10 paar schoenen aan Sleutelen met Jongeren. Daar zetten we grote stappen mee: jongeren die voor dagbesteding naar Sleutelen met Jongeren komen, gaan de schoenen dragen tijdens de onderhoudswerkzaamheden in de werkplaats. Zo sleutelen jongeren aan hun eigen toekomst. 

Sleutelen met Jongeren biedt jongeren die tussen wal en schip zijn gevallen of dreigen te vallen een praktijkgerichte opleiding. Wouter kreeg er een tweede kans: “Ik leerde hier goed met mensen om te gaan, we werken met vaste tijden, ik eet hier en krijg structuur. Ik sleutel aan auto’s en mezelf.” Sinds hij zijn rijbewijs heeft, wordt Wouter ook wel eens op pad gestuurd om onderdelen op te halen. Ook Ricardo werkt aan zijn toekomst. Vier maanden geleden kwam hij via de reclassering bij Sleutelen met Jongeren terecht. Dennis begeleidt Wouter en Ricardo. Hij leert hen alles over autotechniek. “Dennis helpt mij hier in de werkplaats, ik vind het leuk om hier van hem te leren.”

“Door het hier allemaal niet zo strak en keurig in te richten, houden we de drempel laag”

Stephanie, de verantwoordelijke van de administratie, geeft een rondleiding door de werkplaats. “In het klaslokaal krijgen de jongeren autotechniek lessen. Op veel plekken in de werkplaats zie je graffiti en rommel. Door het hier allemaal niet zo strak en keurig in te richten, houden we de drempel voor jongeren laag.” Achterin de werkplaats is een ruimte ingericht als sporthonk. Dit is helemaal ingericht met gedoneerde spullen. De jongeren kunnen hier even helemaal losgaan.